Frédéric Van Burm - Osteopaat, DO, M. Sc. Ost. / International Sports Consultancy
HOME BIO OSTEOPATHIE OSTEOPATHIE & VOETBAL AK WORKSHOPS MEDIA SNAPSHOTS
     
Osteopathie verklaard

Voor osteopaten en voor iedereen die vertrouwd is met osteopathie is het al lang geen geheim meer: het lichaam is één geheel.

Het brein, de psyche, onze emoties, de beslissingen die we nemen, de hormonen én de zenuwen, de stofwisseling (longen, lever, darmen,..) en de afweer (immuunsysteem) werken achter de schermen allemaal samen en regelen het herstelvermogen en onze gezondheid.

Als professioneel osteopaat ga ik op zoek naar dompers op die 'stille krachten' en naar de oorzaken van jouw functiestoornissen, in het hele lichaam én in jouw omgevingsfactoren (stress, voeding, werk, gezin, topsport, ..).

Via een vraaggesprek en een fysisch bewegingsonderzoek proberen we uw belangrijkste aandachtspunten met elkaar te verbinden: bijvoorbeeld een ongeluk, een operatie of breuk, een eerder doorgemaakte infectie, vaccinaties, veelvuldige topsportbelasting, jetlag, uw genetische aanleg, levenstijl, een mondbeugel etc..zijn allemaal mogelijke aanleidingen voor uw huidige klacht.

Zo kan het zijn dat door een combinatie van deze factoren bijvoorbeeld uw ontstekingsgevoeligheid verhoogd is, of jouw afweersysteem je prestaties in de sport of in het professionele leven verminderen, of je vermoeidheid zich langzaam heeft opgestapeld tot er schade, een blessure en/of een ziekte is ontstaan. 
De klachten waarmee u komt zijn zelden het echte probleem. Ze betekenen wel een kans om ze voorgoed een halt toe te roepen. Uw gezondheidsvraag wordt daarom telkens via de nieuwste osteopathische ontwikkelingen benaderd.

Via een individuele en resultaatgerichte aanpak wordt osteopathie een concurrentieel voordeel. Voor maximale draagkracht begeleiden wij u graag en onderbouwd richting doeltreffende voedingsgewoontes (orthomoleculair, sportgericht, ..), naar juiste lichaamsbeweging en naar meer evenwicht tussen stress, rust en slaap (bioritme) toe.

     
T +32 496 52 21 14 / frederic.van.burm@telenet.be
  (c) Osteopraktijk Van Burm - Carlier / All rights reserved