Frédéric Van Burm - Osteopaat, DO, M. Sc. Ost. / International Sports Consultancy
HOME BIO OSTEOPATHIE AK kPNI kPNI & SPORT OSTEOPATHIE & VOETBAL MEDIA
     
Osteopathie & Voetbal


Professioneel voetbal evolueert.  Vandaag moeten profvoetballers echt ‘atleet’ worden. Blessures voorkomen hoort daarbij.

Roberto Martinez, de Catalaanse toptrainer van Engelse club Everton, heeft zelf een medische achtergond. Over voetbalblessures zegt hij het volgende: “Blessures betekenen dat er fouten werden gemaakt. In de eerste plaats op het vlak van trainingsbelasting, maar vaak in combinatie met de levensstijl van de speler.”

Persoonlijke aanpak

Via niet opgespoorde zwaktes zoals restletsels, houdingsafwijkingen, balansproblemen, verzwakt afweersysteem, tandproblemen… ontstaan sportblessures steeds opnieuw.

Als professioneel osteopaat in de sport screent Frédéric Van Burm het ganse lichaam, schedel incluis. Hij bepaalt risicofactoren en zet die uit op een tijdslijn, waardoor logische verbanden duidelijk worden. Een gepersonaliseerde behandelstrategie zorgt er nadien voor dat je met een sterk verlaagd blessurerisico het veld opgaat.

Effectieve blessurepreventie op teamniveau vragen uiteraard een gemeenschappelijke visie en de nodige tijd, zowel bij de speler als de hele entourage.

Neem gerust contact voor een screening of als je hier gewoon meer over wil weten.

     
T +32 496 52 21 14 / frederic.van.burm@telenet.be
  (c) Osteopraktijk Van Burm - Carlier / All rights reserved