Frédéric Van Burm - Osteopaat, DO, M. Sc. Ost. / International Sports Consultancy
HOME BIO OSTEOPATHIE OSTEOPATHIE & VOETBAL AK WORKSHOPS MEDIA SNAPSHOTS
     
Applied Kinesiology (AK)

Dr. George Goodheart (USA) introduceerde in 1963 al een systeem van diagnostische spiertesten in de praktijk. Deze Applied Kinesiology (AK) zag hij aanvankelijk als aanvulling van osteopathisch of chiropractisch onderzoek.

Succes in topsport

Intussen is AK uitgegroeid tot een evaluatie van zenuwbanen en functies via provocaties. Deze methode heeft zijn succes in de topsport te danken aan het pionierswerk van wereldbekende collega’s zoals de Belg Jean-Pierre Meersseman, de Amerikaan Joe Shafer (beiden AC Milan consultants), David Leaf (New York Patriots) en hun toenmalige studiegroep. Prof. Daniel Berckmans van de KULeuven gaf AC Milan de wetenschappelijke ondersteuning om AK-gegevens in een paraatheidsscore van de atleet om te zetten.

Zeer geïsoleerde spiertesten en een interpretatie met kennis van zaken laten de geoefende kinesioloog toe om bij jou belangrijke details te vinden die je gezondheid bevorderen, of ook om jouw probleem sneller en meer volledig te laten genezen. De nieuwste ontwikkelingen maken het mogelijk te zien of je helemaal klaar bent om de prestatie van je leven op een veilige manier te leveren (readiness concept).

Onderbouwd en innoverend

De praktijk van Frédéric Van Burm probeert één van de drijvende krachten te zijn achter de integratie van osteopathie in de sport, samen met de International Academy of Osteopathy. Deze school biedt het onderwijsplatform om deze spiertestdiagnostiek naar een hogere, goed onderbouwde standaard te tillen. Iedere professionele osteopaat of chiropractor kan vandaag die innoverende modules volgen.
     
T +32 496 52 21 14 / frederic.van.burm@telenet.be
  (c) Osteopraktijk Van Burm - Carlier / All rights reserved